Kartteam EPZ

Teamleider Jan Reijerse
Telefoon (0113) 35 6492
Sportbijdrage € 5,- per maand

 

Sinds 2012 heeft EPZ een kartteam dat meedoet aan het Zeeuws Indoor Kart Kampioenschap (ZIKK). Gereden wordt op de baan van Indoor Karting Zeeland.

Doorgaans rijden we 13 wedstrijden op maandagavond. Als er een race is gaan we de donderdag er voor ook trainen.

In 2012 is het eerste kartteam in gang gezet met een ledenaantal van tien personen. In de voorbereidingsfase zijn we eerst een kijkje gaan nemen bij de kartbaan in Middelburg, daarna hebben we onderhandeld over de mogelijkheden. We reden de eerste proefrondes en toen moesten we afwachten tot het nieuwe seizoen 2012-2013 begon.

EPZ sponsorde nieuwe overalls met logo’s, schoenen en handschoenen. De helm is door de rijders zelf aangeschaft. Het team had een geweldige uitstraling…..dus de races konden niet snel genoeg beginnen.

We kregen eerst wat uitleg over hoe je de baan nu het beste kan rijden. Dit was in onze begin jaren nog niet zo makkelijk. Waar je dacht echt kort langs de banden te rijden en de baan maximaal te benutten werden we er regelmatig op gewezen dat je nog een half metertje over had…… Kortom het was wel even wat anders dan zomaar “even” leuk karten. Het gaat tenslotte om tiende van een seconde die het verschil kunnen maken. Alle leden werden kritisch bekeken waar we nog wat konden verbeteren. Het leek net EPZ, constant verbeteren. Ondertussen zijn al wat oud-leden aardig bedreven en kunnen jou hierbij helpen. De race duurt 2 uur. We rijden met 4 personen en er vinden dus heuse pitstops plaats. Fysiek is het best pittig je rijdt ongeveer een half uur.

Gezellig is het ook vooral als je net uit de kart komt. Dan komen meestal de “sterke” verhalen los als je nog dampend en stomend met de helm in je handen staat. Want geloof me, menig rijder komt met een bezweet shirtje uit de kart.

Heb jij zin om het team te versterken, trek dan zeker aan de bel en laat wat van je horen, we kunnen zeker nog leden gebruiken.

Meld je aan op de PV-site en tot ziens op de kartbaan!