2-daagse (kerst)reis naar Düsseldorf 16 en 17 december 

Innside Hotel Dusseldorf Seestern****
Niederkasseler Lohweg 18a, Lorick, 40547 Dusseldorf
Ligging: gevestigd in een gebouw met een buitengewone architectuur. Beton en glas kenmerken het ontwerp van dit gebouw in het financiële hart van Düsseldorf, zeer dicht bij de oude binnenstad, het Kunstpaleis en de Rijnpromenade. Het metrostation op korte afstand, breng u snel naar het centrum.
Kamer: combineert design en elegantie en voorzien van airconditioning, flatscreen tv, kluisje, gratis WiFi en koffie/thee faciliteiten. Badkamer met bad of douche, haardroger en gratis toiletartikelen.
Faciliteiten: ontdek de BiteBox – een plek waar u kunt genieten van gezond eten. Restaurant, bar, 24 uurs receptie, wellnessruimte met een Finse sauna, infraroodbehandelingen, ontspanningsruimte en fitnessruimte.

Bij de reissom is inbegrepen:
Vervoer met luxe 82-persoons dubbeldekker, voorzien van DVD-speler, toilet,
airconditioning, koffiebar en koelkast met div. dranken ( af te rekenen naar gelang gebruik )
één overnachting in het Hotel  op basis van een gedeelde 2-pers.kamer
Ontbijtbuffet op zondagmorgen.
Bij de reissom niet inbegrepen:
Alle lunches en diners, bezoeken en excursies, annulerings- en reisverzekering dient u zelf af te sluiten!

Globaal programma:

Zaterdag 16 december 2023
Om 08.00 uur vertrek EPZ Borssele. Tijdens de heenreis wordt een stop gemaakt i.v.m. de rijtijdenwet.
Ca. 12.00 uur Aankomst in Dusseldorf waar u de middag op eigen gelegenheid doorbrengt in het centrum. Aan het einde van de middag transfer naar uw hotel. De chauffeur assisteert bij het inchecken. Op een af te spreken tijd rijdt u met de AMZ-touringcar naar het centrum waar u de avond op eigen gelegenheid doorbrengt.
U kunt op deze dag tot uiterlijk 22.00 uur gebruik maken van de touringcar.

Zondag 17 december 2023
Na het ontbijt en uitchecken rijden we u naar het centrum van Dusseldorf waar u nog enkele uren kunt genieten van de kerstmarkt en Dusseldorf in kerstsfeer.
Om 17.00 uur vertrek vanuit Dusseldorf. Op de terugreis wordt een stop gemaakt i.v.m. de rijtijdenwet.
Ca. 21.00 uur aankomst Borssele.

Düsseldorf is een ruim half miljoen inwoners tellende stad gelegen in de deelstaat NoordrijnWestfalen. Düsseldorf ligt enkele tientallen kilometers ten zuiden van het Ruhrgebied, aan rivier de Rijn. De populairste wijk in Düsseldorf is Altstadt. Dit is het ‘oude’ gedeelte van Düsseldorf. Het woord ‘oud’ staat tussen aanhalingstekens omdat een groot deel van wat je nu in het hart van Düsseldorf ziet een herbouwing is van oude panden zoals ze er voor de Tweede Wereldoorlog stonden. Een groot deel is tijdens W.O. II (deels) verwoest en daarna hersteld of heropgebouwd. Een verhaal dat op veel Duitse steden van toepassing is. in Altstadt vind je redelijk veel musea, winkelstraten en uitgaansgelegenheden. Het wordt gezien als het kloppend hart van Düsseldorf.

Carlstadt is het zuidelijk deel van het centrum. Deze wijk is na Altstadt de op één na oudste wijk van Düsseldorf. Met een oppervlakte van slechts 0,46 kilometer is het de kleinste wijk van Düsseldorf. Hier vind je belangrijke winkelstraten zoals de Königsallee en tref je ook de wat luxere boetieks aan.

Een favoriete plek in Düsseldorf is Medienhafen. Het is een fraai voorbeeld van hoe een gebied in een stad een nieuwe functie gekregen heeft, waarbij een deel van het oude karakter bewaard is gebleven. Op de plek waar jarenlang havenactiviteiten plaatsgevonden hebben. Rondom het water staan nog een aantal oude pakhuizen en douanekantoren. Daarnaast staan er een groot aantal modern vormgegeven gebouwen die samen met de historische havenpanden een prachtige mix van oude en nieuwe stadsarchitectuur vormen. Je kunt hier rondwandelen, wat eten in de upscale restaurants en genieten van de architectuur.

De kersttijd staat in Düsseldorf onder een zeer bijzonder gesternte. De metropool aan de Rijn maakt voor zichzelf en voor haar gasten een uniek cadeau klaar, al ruim voor kerstavond: namelijk een kerstmarkt die niet sfeervoller kan zijn. De heerlijke marktdrukte, in het schijnsel van duizenden lichtjes, trekt over de pleinen en dwars door de straten van de binnenstad. Iedere straat, ieder plein is een winters sprookje op zich, met speciaal gecreëerde nostalgische marktkramen. De kerstmarkten zijn te vinden op de Marktplatz ( oude ambachten ), Heinrich-Heine-Platz( Engelchen markt ), flinger Strasse ( Alstadt markt ), Schadowplatz en -Strasse , Joachim-Erwin-Platz en de binnenplaats van het Wilhem-Marx-Haus ( Stadtbrückchen ). Fraai kersthandwerk van glimmende kerstboomversieringen, diverse creaties van glas tot en met houtsnijwerk uit het Ertsgebergte, kenmerken de uitgestalde artikelen, die liefdevol zijn gedecoreerd.

Ongeveer 230 kraampjes in kerstsfeer ontvoeren groot en klein naar een romantisch sprookjesland, midden in de stad. 

Inschrijving is gesloten: VOL