3-daagse (kerst)reis naar Lille van vrijdag 16 t/m zondag 18 december 2022

Hotel Ibis Styles Lille Centre Care Beffroi ***
172 Rue Pierre Mauroy, Lille Centrum, 59000 Lille
www.all.accor.com/hotel/

Ligging: in het centrum van Lille op 5 minuten lopen van het „Grand Palais“ en 10 minuten lopen van de winkelstraten.
Kamers: modern ingerichte kamers met tv, airconditioning en gratis WiFi. Badkamer met douche, föhn en gratis
toiletartikelen. Faciliteiten: ontbijtzaal, lounge en hotelbar; het hotel heeft geen restaurant.

Bij de reissom is inbegrepen:
o Vervoer met luxe 82-persoons dubbeldekker, voorzien van DVD-speler, toilet,
airconditioning, koffiebar en koelkast met div. dranken ( af te rekenen naar gelang gebruik )
o 2 overnachtingen in het Hotel Ibis Styles Lille Centre Care Beffroi op basis van een gedeelde 2-pers.kamer
o Ontbijt op zaterdag- en zondagmorgen.

Het programma is als volgt:

Vrijdag 16 december
09.00 uur Vertrek vanaf EPZ Zwaartransportpoort.
Via de Westerscheldetunnel rijden we richting Lille.
Rond de middag aankomst in Lille waar u de middag en avond op eigen gelegenheid doorbrengt.
Lille is de ideale bestemming voor een weekendtrip dicht bij huis. Deze prachtige Franse stad ligt op slechts enkele uren rijden van Nederland. Tijdens een bezoek aan de stad zal je jezelf geen moment vervelen. De stad heeft meer dan genoeg te bieden om je een weekend bezig te houden. De ideale invulling van een citytrip aan Lille is op zaterdag de oude stad met zijn prachtige oude gebouwen,
leuke winkeltjes en vele terrassen en restaurants te bezoeken en op zondag een bezoek aan een van de vele musea. Lille is een architectonisch feest voor het oog met sterke Vlaamse invloeden van het Grand Place tot de basiliek van Norte-Dame-de-la-Treille en de rustige straatjes met rijtjeshuizen en tuinen. Voor kunstliefhebbers zijn er in Rijsel het Musee d’Art Moderne en het Palais des Beaux Arts.
Op nader te bepalen tijd, transfer naar het hotel van uw keuze. De chauffeur assisteert bij het inchecken.

Zaterdag 17 december
Na het ontbijt is de dag vrij te besteden in Lille.

Zondag 18 december
Ontbijt en uitchecken hotel; voor deze dag zijn er verschillende opties:
Uw ontdekkingsreis door de stad Lille vervolgen en heerlijk struinen door de stad of een museum bezoeken. Of een bezoek aan Roubaix of Ieper.

De Kunst- en Geschiedenisstad Roubaix, vroeger een stad van textielindustrie, en vandaag hoofdstad van de postorderverkoop, beschikt over talrijke troeven. In de loop van het bezoek ontdekt men opeenvolgend de drukke Grote Markt, omgeven door mooie gebouwen, de vroegere katoenspinnerij die vandaag het Archiefcentrum van de Arbeidswereld herbergt, het prachtige Barbieuxpark, en vooral het schitterende Kunst- en Industriemuseum La Piscine. Het museum van Het Zwembad, ondergebracht in het decor van een voortreffelijk Art Decozwembad, laat de bezoekers vandaag zijn collecties van Schone kunsten en Toegepaste kunsten ontdekken.

Ieper is een stad met een zeer rijk en divers verleden. Tijdens de middeleeuwen was Ieper een bloeiende handelsstad en één van de grote Vlaamse lakensteden naast Brugge en Gent. De indrukwekkende Lakenhallen is het bewijs van deze glorieperiode. In de Lakenhallen bevindt zich een belfort met een beiaard die 49 klokken telt.
Als garnizoenstad bezat Ieper zelfs een rijschool en infanteriekazerne. Dankzij de aanwezigheid van vele officieren kon een niet te verwaarlozen groep Ieperlingen een comfortabel en zelfs vrij mondain bestaan leiden. De rest van de inwoners leefde van de productie van lint, kantwerk, katoen en zeep.
De stad heeft steeds zijn aloude structuur kunnen behouden waardoor Ieper tot op vandaag zijn middeleeuwse charme kan tonen. Dit aspect van de stad is terug te vinden in ons Yper Museum.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de c harmante stad herleid tot een grote puinhoop. Ieper werd bijna volledig vernield door vier jaren van zinloos geweld. Met respect voor het verleden bouwden de Ieperlingen hun stad weer op. Dit aspect van de geschiedenis is terug te vinden in het In Flanders Fields Museum.
De Ieperse binnenstad is een gezellige plek om te kuieren en de minder gekende historische pareltjes te ontdekken.

15.00 uur vertrek vanuit Lille, Roubaix of Ieper
Ca. 17.30 – 18.30 uur thuiskomst bij EPZ Zwaartransportpoort.